Postacademische cursus Recente Nederlandse en Vlaamse Letterkunde

PAOOp 20 januari 2016 gaat aan de Radboud Universiteit Nijmegen editie elf van de postacademische cursus Recente Nederlandse en Vlaamse letterkunde van start. Ook dit keer staat in elk van de acht colleges weer een spraakmakend, verrassend en soms zelfs gedurfd boek centraal, waarover een deskundige zijn of haar licht zal laten schijnen. Dit keer zijn er twee extra bijeenkomsten. Beide bestaan uit een interview met een schrijver van een van de behandelde werken. De cursus vindt plaats op tien woensdagavonden in de maanden januari tot en met april en is bestemd voor Neerlandici, leraren Nederlands, alumni en iedereen die van literatuur houdt.

 

Het programma:

20 januari: Over de canon en de (verplichte) leeslijst
De Leeslijst (2015) – red. Nina Geerdink e.a.
Lezingen door: dr. Peter Altena en prof. dr. Marc van Oostendorp

3 februari: De kunst van het crashen (2015) – Peter Verhelst
docent: dr. Mathijs Sanders

17 februari: Gelukkig zijn we machteloos (2011) – Ivo Victoria
docent: dr. Esther Op de Beek

24 februari: Wie zoet is (2015) – A.H.J. Dautzenberg
docent: prof. dr. Jos Joosten

9 maart: Noordgeest (2014)  Ricus van de Coevering
docent: Jeroen Dera MA

16 maart: De consequenties (2014) – Niña Weijers
docent: Marieke Winkler MA

23 maart: Extra: in gesprek met Niña Weijers
interviewer: Marieke Winkler MA

6 april: De vreemdelinge (2015) – Walter van den Broeck
docent: dr. Koen Rymenants

13 april: Het vlindereffect (2014) – Margot Vanderstraeten
docent: dr. Jos Muijres

20 april: Extra: in gesprek met Margot Vanderstraeten
interviewer: dr. Jos Muijres

Cursuslocatie: Collegezalencomplex, Mercatorpad 1, zaal CC2.

Aanvang: 19.00 uur (zaal open vanaf 18.45 uur) tot uiterlijk 21.00 uur. Omstreeks 20.00 uur is er een pauze met (gratis) koffie/thee.

Korting op boeken: Deelnemers aan de cursus kunnen de boeken die op het programma staan met korting aanschaffen. Uitgeverij Vantilt biedt het boek De Leeslijst aan voor € 19,95 (winkelprijs: €27,50). U kunt het boek bestellen via het aanmeldingsformulier (zie hieronder). Het boek wordt samen met het cursusgeld afgerekend. Boekhandel Roelants geeft deelnemers aan de cursus 10% korting op de andere boeken. Deze boeken kunnen besteld worden via deze link en dienen bij levering contant te worden afgerekend. Uitgeverij Vantilt en boekhandel Roelants maken nog bekend wanneer en waar de boeken kunnen worden afgehaald. In ieder geval wordt daartoe gelegenheid geboden op 20 januari, de dag van de eerste bijeenkomst, van 18.00 – 18.45 uur.

De kosten voor de hele cursus bedragen dit jaar slechts € 80,-. NB De cursus wordt als ‘pakket’ aangeboden, het is niet mogelijk om voor afzonderlijke colleges in te schrijven. Bij 200 deelnemers sluit de inschrijving.

Aanmelden kan via het digitale inschrijfformulier op https://www.ru.nl/nederlands/onderwijs/nascholing/pao/digitale-aanmelding/

Contact: De cursus wordt georganiseerd door de Opleiding Nederlandse Taal en Cultuur. Contactpersoon is Jos Muijres (j.muijres@let.ru.nl).