Maak kennis met… Thomas de Bruijn

foto-thomas-kleurDe naam Thomas de Bruijn zal nog ergens opgetekend staan in de archieven van de Radboud Universiteit, want ik heb aan de RU Nederlandse taal en cultuur gestudeerd. Vervolgens heb ik de lerarenopleiding afgerond en vanaf 2008 geef ik Nederlandse taal en letterkunde op het Pax Christi College in Druten. Sinds 1 september mag ik mijn onderwijservaring breder inzetten als Teacher in residence Nederlands op de universiteit. Dat vind ik een uitdaging en een mooie aanvulling op mijn baan als docent in het voortgezet onderwijs.

Als Teacher in residence zal ik samen met mijn collega’s vooral nadenken over de vraag hoe de aansluiting van VO naar WO soepeler kan. Daarnaast hoop ik mijn enthousiasme over het docentschap te kunnen overdragen op bachelorstudenten van de Letterenfaculteit. Als laatste zal ik mij bezighouden met de vraag hoe de studie Nederlandse taal en cultuur nóg beter op de kaart gezet kan worden tijdens het studiekeuzeproces van vwo-leerlingen.
Ik ben elke donderdag op de universiteit, dus als je goede ideeën hebt over het schoolvak Nederlands of van gedachten wilt wisselen over onderwijs; stap gerust binnen in kamer 6.02.