Maak kennis met… Marieke van Egeraat

Mijn naam is Marieke van Egeraat (1992). Vanaf het begin van 2018 ben ik verbonden aan de afdeling Nederlands als promovenda in het nieuwe project van Lotte Jensen over natuurrampen en identiteitsvorming. Ik concentreer mij binnen dit project op de vijftiende en zestiende eeuw. Dat is nog helemaal nieuw voor mij, aangezien ik eigenlijk altijd geïnteresseerd ben geweest in de zeventiende eeuw. Maar na een maandje lezen en bronnen verzamelen kan ik al wel stellen dat ook de eeuwen daaraan voorafgaand het bestuderen waard zijn.

Ik ben oorspronkelijk geen Neerlandica. Ik heb namelijk Geschiedenis gestudeerd aan de Radboud Universiteit en heb daarna hier de Research Master Historical Studies gedaan. Maar, vrees niet, ik heb toch al enige geschiedenis met deze afdeling. Zo heb ik de minor Nederlandse letterkunde gedaan, waardoor ook ik goede herinneringen heb aan een zingende Johan Oosterman bij het eerstejaarscollege over liedcultuur in de Middeleeuwen. Ik ben zelfs een tijdje lid geweest van de SVN. Toen ik in het collegejaar 2014-2015 bestuurswerk deed bij de studievereniging van Geschiedenis (GSV Excalibur) raakte ik goed bevriend met de dames van het SVN-bestuur. Zij wisten mij zelfs over te halen om lid te worden van de studievereniging Nederlands. Ik ben toen bovendien naar een paar activiteiten geweest, onder andere naar een veiling waarbij ik en een vriendin gitaarles van Bart Verheijen ‘wonnen’.

Ik heb mij bij die activiteiten prima vermaakt en ook nu al merk ik dat de sfeer op de afdeling goed is. Het gezamenlijk lunchen en de tafeltennistafel op de zesde verdieping bevallen mij zeer goed. De komende vier jaar ben ik dan ook veel te vinden op de afdeling en ik hoop met iedereen kennis te mogen maken. Wellicht sta ik wel op een volgende veilinglijst van de SVN met een middagje zestiende-eeuws koekjes bakken bijvoorbeeld.

Eén gedachte over “Maak kennis met… Marieke van Egeraat”

Reacties zijn gesloten.