Maak kennis met… Fons Meijer

Mijn naam is Fons Meijer en sinds januari 2018 ben ik als promovendus verbonden aan de afdeling Nederlandse Taal en Cultuur. Binnen Lotte Jensens Vici-project Dealing with Disasters ga in onderzoek doen naar de relatie tussen rampspoed en identiteitsvorming in het Nederland van de negentiende eeuw. Ik hoop te gaan laten zien hoe verscheidene zaken als empathische Oranjevorsten, nationale collectes voor slachtoffers en grootschalige watermanagement-projecten bijdroegen aan het gevoel van Nederlander-zijn – of juist niet!

Ik ben geboren in 1994 en opgegroeid in het Noord-Brabantse Oss, maar ondertussen woon ik alweer bijna vijf jaar in Nijmegen. In 2012 begon ik aan de Radboud Universiteit aan een studie Geschiedenis en in 2015 besloot ik me hier ook in te schrijven voor de Research Master Historical Studies. Tijdens mijn studie waaierden mijn interesses behoorlijk uit – zo schreef ik mijn bachelorscriptie over vroeg-twintigste-eeuwse historiografie, maar volgde ik in 2014 ook de minor ‘Nogal logisch!’ bij de opleiding Nederlands. De laatste jaren heb ik me vooral beziggehouden met de geschiedenis van politieke representatie. Het moge duidelijk zijn dat mijn promotieonderzoek zich wederom op een heel nieuw terrein bevindt. Zo blijft er een hoop te leren!

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met politiek en consumeer ik graag ook mooie cultuur. Ik lees veel (favorieten: W.F. Hermans en A.F.Th van der Heijden) en ga (helaas minder vaak dan ik zou willen) naar de bioscoop voor een goede film. Hierbij geniet ik ontzettend van zowel de betere filmhuisfilm als van de nieuwste Star Wars – van dat laatste ben ik het afgelopen jaar een ontzettende fan geworden. Daarnaast ren ik graag een rondje.

Ik ben erg blij dat ik nog vier jaar kan blijven plakken op de Radboud Universiteit en ik zie ernaar uit een goede band op te bouwen met iedereen die aan deze gezellige afdeling verbonden is!