Gesprek schrijfster Kristien Hemmerechts met theologe Christa Anbeek

hemmerechts

Morgenavond (woensdag 26 februari, 20.00 uur) presenteert Boekhandel Roelants in Lux een diepgaand gesprek over het nieuwste boek van Kristien Hemmerechts, De vrouw die de honden eten gaf. Dit boek heeft in de media al veel stof doen opwaaien.

Hemmerechts schrijft haar “Dutroux”-boek vanuit het personage Odette en haar ex-man ‘M’. Hoewel het een roman is, zijn de overeenkomsten met de realiteit groot. Op het omslag van het boek wordt nadrukkelijk verwezen naar Michelle Martin (de ex-vrouw van Marc Dutroux). Hemmerechts is in de huid gekropen van Odette Martin en heeft zich afgevraagd wat haar bezig houdt.

Waarom schreef zij dit boek en wat wilde zij hiermee bereiken? Kristien Hemmerechts gaat hierover in gesprek met Christa Anbeek. Zij is remonstrants theoloog en schreef diverse boeken, zoals Overlevingskunst; Leven met de dood van een dierbare, De berg van de ziel en Aan de heidenen overgeleverd. Hemmerechts en Anbeek gaan in gesprek onder leiding van Frank Tazelaar van de Wintertuin

Woensdag 26 februari, aanvang 20.00uur, entree 5 euro, locatie Lux, Marienburg 38-39, Nijmegen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.lux-nijmegen.nl, of bij de kassa van LUX.