De SVN is jarig!

Het is een heugelijk jaar voor de studievereniging van de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur. De SVN viert namelijk haar zevende lustrum en bestaat 35 jaar.

FB_IMG_1486546096409-1Om dit te vieren zijn er door de lustrumcommissie al twee activiteiten georganiseerd. Op de verjaardag van de vereniging (26 januari) waren de leden uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. Eerst werd er samen gegeten bij De Dromaai om vervolgens in TouT een zeer spannende pubquiz te spelen en daarna het stadsleven van Nijmegen onveilig te maken met een kroegentocht. Zo ging iedereen, zoals het op een verjaardagsfeestje hoort, met een volle maag na een zeer gezellig feestje weer naar huis.

Het gefeest was nog niet voorbij, want afgelopen weekend vertrok een groep SVN’ers naar een nog onbekende locatie voor een ‘Alle-feestdagen-van-het-jaar-lustrumweekend’. Aangezien het ging om een lustrumweekend, moest er natuurlijk gezocht worden naar een feestelijk thema. Het weekend begon op vrijdagavond met een cantus. Op uitnodiging van de commissie kwamen drie Maastrichtse studenten naar Giesbeek, de locatie van het weekend, om de cantus te leiden. Het werd een avond vol verklede mensen als feestdagen, gieters met bier en liedjes die iedereen heel hard meezong. Natuurlijk kwamen ‘Kaas en Drop’ en ‘Ik heb 1234 studies gedaan’ ook nog voorbij.

Op zaterdag werd de groep in tweeën gesplitst. Binnen elke groep bevond zich één saboteur en het was de taak van de anderen deze te ontmaskeren. Jaja, je raadt het al; de groep speelde ‘Wie is de mol’. Na het rondrennen over een modderig veld en het beantwoorden van meerdere moeilijke vragen en raadsels waren het Koen en Marieke die het lukte de ware identiteit van de mollen, Kim en Thom, te ontrafelen.

Na weer een heerlijke maaltijd was het tijd voor de laatste avondactiviteit. Tijdens de bonte avond konden de leden al hun enthousiasme en creativiteit kwijt met verschillende optredens die natuurlijk allemaal iets met een feestdag te maken hadden.  Uiteindelijk was het Elke die het meeste over alle SVN’ers wist en de quiz, gemaakt door Aaricia, Jolijn, Thom en Willemijn, won. Niet alleen werden er vragen beantwoord, ook leverde de datingsshow twee nieuwe stelletjes op die de rest van de avond geboeid moesten doorbrengen, werden Yonne en Jules opgemaakt door Noor en Nathanja en werd het masterstudent Jochem verboden deel te nemen aan het tentamen voor de tweedejaars.

Voordat iedereen het wist, was het alweer zondag en vertrok iedereen zeer vermoeid, maar met herinneringen voor het leven terug naar Nijmegen.

Het 35e bestuur der SVN wil iedereen die het lustrum gevierd heeft bedanken voor de gezelligheid. Speciale dank gaat uit naar de lustrumcommissie voor het organiseren van een onwijs geslaagd verjaardagsfeestje en drie fantastisch leuke dagen op het lustrumweekend.

Was je niet aanwezig bij de afgelopen twee activiteiten, wees dan niet getreurd. Op 24 mei wordt er een lustrumdiner georganiseerd waarbij leden van de SVN, alumni en docenten uitgenodigd zijn.

Marieke Korsten & Kim van Veggel

Zie hier voor meer activiteiten van en informatie over de SVN.