Alumni-avond Nederlandse Taal en Cultuur

Op dinsdag 21 november van 19:00 tot ca. 20:30 organiseert de opleiding Nederlands een alumni-avond. De derdejaarsstudenten, die dit semester de loopbaanoriëntatiecursus ‘Geesteswetenschappen en samenleving’ volgen, kunnen tijdens deze informele avond spreken met zes oud-studenten Nederlands van onze afdeling en vragen stellen over onder andere hun carrièrepad, werkervaring en masterkeuze. Na afsluiting is er een borrel in het CultuurCafé. Ook andere BA-studenten, die nog volop aan het nadenken zijn over een toekomstige loopbaan, zijn van harte welkom om langs te komen.

Voor meer informatie kun je e-mailen naar a.moss@let.ru.nl.

Het betreft de ruimtes E 5.18a, E 6.18a en E 7.18a. Er is vijf minuten ingelast om naar een andere verdieping te lopen.

 

Sprekers

De volgende spreker zullen bij de alumni-avond aanwezig zijn:

– Linda Hormes studeerde tijdens haar bachelor Nederlands een tijd aan de universiteit van Stockholm. Daarna volgde ze de master Taalkunde aan de Universiteit Antwerpen, met een specialisatie in pragmatiek en sociolinguïstiek. Ze is werkzaam als docent NT2, eerst als gastdocent aan de Lomonosov Moscow State University, daarna bij Fontys Hogescholen en tegenwoordig bij Hogeschool Saxion in Deventer.

– Wout Waanders rondde na zijn bachelor Nederlands twee masteropleidingen af, de MA Journalistiek en Organisatie en de MA Literair bedrijf. Hij werkt als taalcoach en docent taalvaardigheid aan de HAN. Daarnaast is Wout ook in het literaire veld werkzaam. Hij was programmamaker voor Literair Productiehuis Wintertuin, campusdichter van de Radboud Universiteit, hoofdredacteur van het literaire tijdschrift Op Ruwe Planken en debuteerde in 2016 met de dichtbundel Olifantopia.

Ricardo Walinski is werkzaam als docent Nederlands, eerst bij het Almende College Isala bij Doetinchem, daarna aan het Pax Christi College in Druten en tegenwoordig bij de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen. Naast zijn baan als docent werkte Ricardo een lange tijd als redacteur voor het opinieblog Incognitief, opinieblog met ballen, waar hij met name schreef over zijn passie voor voetbal.

Wendy de Zee-Lemmens werkt aan de Universiteit Antwerpen aan een proefschrift over de Vlaamse grootheid Hugo Claus. Na haar master Nederlands en voorafgaande aan haar promotietraject werkte Wendy onder andere als onderzoeksassistent voor Reiger Research in Groesbeek en als tekstschrijver en communicatiemedewerker van de reisorganisatie Tioga Tours. In 2012 was ze bovendien een van de medeoprichters van het tekstbureau Tekst2Go.

Lisa Rommers voltooide de master Cognitive Neuroscience en werkte onder andere als student-assistent voor het CLS en als research trainee voor het Donders Instituut. Tegenwoordig werkt ze als consultant Insight & Data voor Capgemini, een multinational gespecialiseerd in ICT, outsourcing en consultancy.

Pim Aarns volgde na zijn studie Nederlands de master Islam en Arabisch, waarvoor hij ook een poos in Egypte studeerde. Voor de Universiteit van Amsterdam deed hij onderzoek naar video’s en online content van islamitische groeperingen in Nederland en België. Hij was tevens eindredacteur van ZemZem, tijdschrift over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam. Tegenwoordig werkt Pim als beslismedewerker voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Zevenaar.