Afvaardiging NTC naar VIOT congres in Groningen

Van 17 tot en met 19 januari vindt de conferentie van VIOT (Vereniging Interuniversitair Overleg Taalbeheersing) plaats in Groningen. Thema van deze conferentie is ‘Duurzame taalbeheersing’. Tijdens deze conferentie komt taalbeheersing in al haar facetten aan de orde: van methodologie tot argumentatieleer en van interactieanalyse tot begrijpelijke taal.

De Radboud Universiteit is goed vertegenwoordigd met bijdragen van onder meer Kobie van Krieken en José Sanders, Anneke de Graaf, Inge Stortenbeker, Margot van Mulken, Antal van den Bosch, Rob le Pair, Jos Hornikx en Enny Das.

Van de afdeling Nederlandse taal en cultuur zijn er bijdragen van Wilbert Spooren, Wyke Stommel, Gudrun Reijnierse, Lettical Hustinx, Lieke Verheijen (nu UvT) en Guusje Jol over onder meer effectieve pensioencommunicatie, typografische taalintensivering in
tweets, de invloed van social media op schoolse schrijfvaardigheid, verantwoordingen door kinderen in politieverhoren, gezondheidscommunicatie, de rol van metaforiek in concreetheidsscores en automatische analyse van subjectiviteit en causale samenhang in tekst.